Ouders

infopunt lentefeesten en feesten vrijzinnige jeugd

Een grote dag voor jouw (klein)kind!

“Ze worden o zo snel groot!” klinkt je waarschijnlijk bekend in de oren. Daarom is het belangrijk om af en toe eens stil te staan bij het fantastische bestaan van jouw (klein)kind en de evolutie die hij of zij doormaakt.

Overal ter wereld en in alle culturen vieren mensen feest bij de overgang van de ene levensfase naar de andere. Kinderen onderweg naar volwassenheid doorlopen zulke scharniermomenten bij de overgang van kleuterschool naar lagere school, en bij de overgang van lagere school naar middelbaar onderwijs. Vrijzinnig humanisten vieren die met het lentefeest en het feest vrijzinnige jeugd.

Een lentefeest of feest vrijzinnige jeugd op maat van je kind

Naast het groepsfeest, meestal georganiseerd door de leerkracht niet-confessionele zedenleer en/of feestcomité van het Humanistisch Verbond, heb je ook de mogelijkheid tot een individueel feest.

Vrijzinnig humanisme?

Vrijzinnig humanisme is een levensbeschouwing gericht op vrijdenken, zingeving en menswaardigheid. De rechten van de mens zijn ons referentiekader. Het geloof in de mens staat centraal. Lees meer over vrijzinnig humanisme op de website van deMens.nu.